Gezginlerce “Cennetten Bir Köşe” olarak da adlandırılan bir yer Fethiye Kabak Koyu. Dünyanın en güzel ilk beş listesinde kendisine yer bulabilen bu koyda kamp kültürü yaygındır. Fethiye kabak koyu kamp kurmaya gelen kişiler hatta işletme sahipleri bile doğa ile baş başa yaşamak isteyen kişilerden oluşmaktadır.

Kabak Koyu şehir yaşantısının stresinden uzaklaşmak doğaya bir adım daha yaklaşmak isteyenler için muazzam bir inziva ortamı sunmaktadır. Doğa ile baş başa bir tatil denemek istiyorsanız hiç düşünmeden çadırlarınızı alıp koya gelmelisiniz.

Her yıl binlerce kişi bu bölgeyi tercih etmektedir. Kabak bölgesine gelen tatilcilerin mutlaka Kelebekler Vadisi, Kabak Vadisi ve Faralya’yı ziyaret etmesini öneriyoruz. Kelebekler Vadisi doğal güzelliği ve insanları etkileyen görselliğiyle dikkatleri üzerine çekmektedir. Dünya çapında turistlerin dikkatini çekmeyi başarmıştır. Bu hali ile sizlere ruhunuzu dinlendiren şehrin gürültüsünden uzakta doğa ile baş başa bir tatil imkânı sunmaktadır.

Kabak Vadisi ise Likya Yolu üzerinden Ölüdeniz’in güneyine doğru ilerlenilen bölgede durak noktalarından birisidir. Kabak koyuna nasıl gidilir diyorsanız ulaşım Ölüdeniz’den kalkan Faralya minibüsleri yardımıyla yada kiralanacak olan bir tekneyle sağlanmaktadır. Ancak son yıllarda tatilciler kendilerine ait jeep tarzı araçlar da koya inebilmektedirler. Aklımıza takılan Kabak koyu fethiye kaç km sorusuna ise 29 km olarak cevap verebiliriz.

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir